Удрят телефонните измамници с полиция и данъчни

Крими

09-07-2015, 14:53

Снимка:

МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Операция в Горна Оряховица провери отговаря ли собствеността на социалния статус на живущите на 7 адреса

Мащабна полицейска операция бе проведена на територията на  Г. Оряховица. Целта е противодействие на нарушенията и престъпления на законите за гражданската регистрация, за българските лични документи и за устройството на територията, установяване на несъответстваща със социалния статус собственост.

Операцията, в която участваха служители на полицейското управление, колегите им от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР – Велико Търново и служители от Териториалната дирекция на НАП в Старата столица и Община Горна  Оряховица стартира тази сутрин в кварталите „Гарата” и „Калтинец” в железничарския град.  За част от инспектираните 7 адреса проверяващите установили, че липсват документи за каквато и да било строителна дейност, а в други документацията не отговаряла на построеното. В част от дворовете на имотите са установени паркирани луксозни автомобили от марките „Ауди”, „БМВ” и „Мерцедес”, които не съответстват на социалния статус на собствениците. Допълнителна проверка ще установява начина на придобиване. В хода на операцията са проверени  41 граждани и 30 автомобила. Съставени са 3 акта по Закона за гражданската регистрация, 1 по Закона за движение по пътищата и 4 глоби по фиш. 

Действията по доказване на евентуална съпричастност на живущите на проверените адреси към престъпления, извършени по отношение на финансовата, данъчната и осигурителната системи продължават.

В край на май и началото на месец юни тази година на територията на Областната дирекция на МВР – Велико Търново бяха установени и задържани 4 групи телефонни измамници, действали на територията на В. Търново, П. Тръмбеш, Павликени и Г. Оряховица. Отмъкнатата от потърпевшите сума възлизаше на около 9 000 лв.

Подобни полицейски операции предстои да бъдат проведени и на територията на други общини в област В. Търново. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов