Наематели цепят дърва в апартамента

Животът

10-07-2015, 10:57

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На съседката отдолу и падат лампите, те я заплашват да мълчи

Възрастна жена се е видяла в чудо със съседите си отгоре, които реално са наематели. Блокът, който е панелен, се намира в търновския квартал „Бузлуджа”, на ул. „Деньо Чоканов” №13. Проблемите на баба Димитра Тодорова започват от миналата година, когато наемателите над нея започнали да… цепят дърва в апартамента. „Паднаха лампите със все фасунги. Виках майстори, взеха ми по 15 лв. на лампа. Моята пенсия е 180 лв. Сега пак започнаха да цепят дърва, таванът се пропука. Направих им забележка, а те ме заплашват. Позвъних на телефон 112, не ми обърнаха внимание. Вече не знам към кого да се обърна, поболях се с тези хора.” – плаче баба Димитра.

Входът няма домоуправител – купил си наскоро къща в съседно село и се изнесъл. Друг не е избран. Собственичката на апартамента с наемателите не си давала координатите, за да не я занимават съседите, дори ги подвела къде работи. „Жилището е панелно, ще ми падне таванът, какво ще правя после? Сама съм, нямам близки наблизо, към кого да се обърна?” – вайка се възрастната жена.

Нашият екип се опита да открие собственичката на жилището, но се оказа, че в институцията, в която е казала на съседите си, че работи, не са чували името и. Самите наематели не отвориха на екипа ни, но преди да ги обезпокоим, действително вдигаха шум, наподобяващ цепене на дърва.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов