Акробатки не могат да заминат на Европейско в Германия

Спорт

10-07-2015, 11:33

Снимка:

Regnews.bg

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Момичетата извоюваха три златни медала на Държавния шампионат

Три горнооряховски момичета си извоюваха правото да участват на Европейското първенство по акробатика в Риза, Германия през септември, но не могат да заминат заради липса на средства, съобщава Regnews.net.
Дарина Божилова и Александра Александрова са състезателки на горнооряховския клуб „Акро Нова”, а Александра Сярова на „Локомотив” (Рс). Тройката им завоюва три златни медала на последния Държавен шампионат в Бургас. Момичетата бяха определени да представят България на Европейското първенство, но трябва сами да финансират участието си. Министерството на спорта осигурява финансово участието само на състезатели в групите на мъже и жени. Останалите възрастови групи трябва да се финансират сами.
За път, престой и задължителния лагер-сбор с националния отбор преди първенството на трите момичета и един треньор са необходими 10 000 лева. Семействата им не могат да си позволят такъв разход. Треньорският щаб на „Акро Нова” се опитва да събере средствата чрез фирми в Горна Оряховица, но засега без никакъв успех.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов