АБВ и ЗС „Ал.Стамболийски” с общи кандидати за кмет и листа в Горна Оряховица и Лясковец

Животът

10-07-2015, 15:23

Снимка:

АБВ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Даваме знак за обединение на левите центристки сили.” – каза Георги Първанов

Общи кандидати за кмет и листа издигнаха в Горна Оряховица и Лясковец ПП АБВ и Земеделски съюз „Александър Стамболийски”. Фаворитът за Горна Оряховица е бившият кмет на общината, четири мандата, Никола Колев. В момента той е общински съветник, председател на Бюджетната комисия. В Лясковец  е номиниран юристът Петър Зангов. В пет населени места на община Велико Търново АБВ има вече утвърдени кандидати за кметове. За Дебелец е бившият военен Николай Стефанов. В Килифарево е издигнат Христо Георгиев, техник във „ВиК”. В Ледник за кметския пост ще се бори Радка Маринова, председател на читалище „Поука” в селото. В Балван е номинирана Стела Кънева, икономист-счетоводител в земеделска фирма и в Самоводене – Красимир Иванов, служител в БДЖ, съобщи председателят на търновската организация на АБВ Николай Илчев. Кандидатът за кмет на АБВ в Елена е Стефан Стефанов, полковник от резерва, възпитаник на висшето военно училище „Васил Левски”.
Кандидатите бяха обявени пред журналисти във Велико Търново. За представянето им пристигнаха и двамата лидери на политическите партии.
„Не крия, че с удоволствие подкрепям кандидатурата на Никола Колев, защото с него сме работили още, когато бях лидер на БСП. Смятам, че това е едно силно, разумно, перспективно решение за община Горна Оряховица. Вярвам, че и в Лясковец ще има един добър резултат, защото имаме структури, които биха могли да направят силна, убедителна и печеливша кампания”, каза президентът на Р България /2002-2012/ и председател на АБВ Георги Първанов. По негови думи няма алтернатива обединението на левите центристки партии и създаването на консолидирана левица. „Даваме знак за подобна политика. Започваме от местното самоуправление така, както го направихме 1999 г. Тогава създадохме едно ядро, което прерасна в „Коалиция за България” – най-добрата, най-силната, най-голямата коалиция, която е имало в новата българска история. Дали това ще се случи в новия период зависи от мъдростта и волята на лидерите на всички формации”, заяви Първанов
„Убеден съм, че съвместното ни участие ще даде по-добри резултати. И двамата кандидати, зад които сме застанали, са опитни хора в местната власт”, коментира председателят на ЗС „Александър Стамболийски” Спас Панчев. Той подчерта, че ЗС е в състава на коалиция „БСП лява България”, но има решение партиите във формата да се регистрират и явят самостоятелно на местните избори. „Трябва да се създават мостове, да се обединяват хората. Няма по-добро от това център ляво да бъдем обединени”, изтъкна Панчев.
Номинациите на АБВ за кмет на община Велико Търново и останалите населени места ще бъдат обявени до края на месец юли.
 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)