В Свищов се хвалят с повече приходи от наеми

Над 51,34% е изпълнението на имуществените данъци за шестмесечието

Община Свищов има изпълнение от около 50% от планираните приходи от наеми за първите 6 месеца на 2015. Това каза в интервю за Радио ''Фокус'' Станислв Благов, кмет на Община Свищов. По думите му, над 51,34% е изпълнението на имуществените данъци за шестмесечието, като планирането на бюджета е оптимално. '

''Бих казал, че ние го направихме напрегнато и съумяхме да реализираме приходите от данъчните приходи в рамките на планираното. Ставките на нашите местни данъци са на едно от най-ниските нива в областта, като данък превозно средство е на най-ниското ниво в област Велико Търново. Също така по отношение на приходите от местните такси имаме много по-значително увеличение на изпълнението на плана, особено в частта „битови отпадъци”, при положение, че през последните няколко години имаме трайно намаляване на местните такси в частта „битови отпадъци” за юридическите лица, т.е. за фирмите'', обясни кметът. Той допълни, че крайдунавската община запазва относително постоянно плащане на ставките за физическите лица, като в предните години се е наблюдавал диспаланс.

''Стремежът е тази тенденция за по-голяма обективност да се запази, защото не е тайна, че през последните 15 години голямата тежест за такса „битови отпадъци” основно се поемаше от юридическите лица и основно от общинския център – град Свищов, коментира още Стамислав Благов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов