В предстоящата кампания ГЕРБ залагат на отчет на свършеното

Животът

13-07-2015, 15:00

Снимка:

пресцентър ПП ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В предстоящата кампания ГЕРБ отново ще се придържа към модела, който налага – на агресията да се отговаря с политически аргументи и управленски програми, да има толерантност и диалогичност. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов във Велико Търново, където представи кандидатите за кметове във всичките 10 общини на областта. Цветанов изрази надежда предстоящата предизборна кампанията да бъде сблъсък само на идеи. Той заяви, че  кампанията на ГЕРБ ще е реален отчет на свършеното. По думите му ГЕРБ е първата политическа формация със слоган, който акцентира върху видимите резултати.

На представянето на кандидатите присъстваха депутатите Евгени Стоев и Клавдия Ганчева, областният управител проф. Пенчо Пенчев, кандидат кметове за малките населени места от региона, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ. Цветанов благодари на досегашните градоначалници от региона, че са били важна част от силния отбор на 94-та кметове от ГЕРБ в страната и изрази увереност, че след предстоящия вот те ще са повече от 100.

Никаква изненада не е, че настоящият кмет на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов отново е кандидатът на партията за старопрестолния град, обяви Цветан Цветанов. Той припомни, че  под ръководството на утвърдения професионалист Панов общината бе удостоена с награди за добро управление, получи многобройни признания, като приза „Най-добър град за живеене в България“. Цветанов изтъкна, че благодарение на Даниел Панов и екипа му, Велико Търново съумя да се възползва както от средствата от републиканския бюджет и европейските фондове, така и от междуправителствено споразумение в сферата на културния обмен, по чиято линия в общината влизат още 1.2 млн евро.

 За Горна Оряховица ГЕРБ залага на досегашния кмет инж. Добромир Добрев. Общината е сериозен приоритет на ГЕРБ и важен акцент в работата занапред ще е довършване на концесията на летище Горна Оряховица.

Отново в кметската надпревара се впуска градоначалникът на Лясковец д-р Ивелина Гецова. От ГЕРБ винаги имат специално отношение към Лясковец, каза при представянето й Цветанов и благодари за нейната съпричастност към проблемите на хората и на бизнеса, както и за неуморната й активност при решаването им.

Отново в кметската надпревара влиза кметът на Елена инж. Дилян Млъзев, чиито добри резултати ще са отлична негова кампания. Председателят на НПЩ на ГЕРБ Цветан Цветанов благодари на Млъзев за персоналната му отдаденост към местните проблеми, а също за скромността и възпитанието, което неизменно демонстрира.

Като мъжкото момиче на Великотърновска област определи Цветнов инж. Детелина Борисова, която се справи с редица последици от бедствия и аварии, реализира и много проекти за превенция на бъдещи щети.

В Свищов кандидатът на ГЕРБ е ветеринарният лекар и общински координатор на партията д-р Кристиян Кирилов. За Павликени е утвърдена кандидатурата на земеделският арендатор, общински съветник и дългогодишен дарител Мирослав Маринов, за Полски Тръмбеш – председателят на Общинския съвет д-р Емил Енчев, за Сухиндол – общинският съветник и координатор на ГЕРБ Димитър Гърбов, за Златарица – младият експерт от общинската администрация Стефан Бранзелов, който по думите на Цветан Цветанов ще може да надгради административния опит на администрацията, за да работи Златарица ефективно по привличането и усвояването на европейски средства.   



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов