Беседа за безопасна лятна ваканция проведоха полицейски служители с деца от павликенското село Върбовка

Крими

14-07-2015, 09:51

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спазването на вечерния час и безопасното къпане бяха част от темите

Полицейски инспектори от детска педагогическа стая при Областната  дирекция на МВР – Велико Търново и РУ – Павликени проведоха превантивна беседа с деца от ОУ „Филип Тотю” в с. Върбовка, по повод лятната ваканция. Срещата се проведе по инициатива на ръководството на Областната дирекция, а на нея присъстваха още полицейски инспектор при Детска педагогическа стая в дирекцията Благомира Дочева, инспектор ДПС при РУ – Павликени Надя Костадинова; младши полицейският инспектор, отговарящ за селото Даниел Вениаминов; Иван Стоянов, психолог към Превантивен център по наркоманиите към Община В. Търново; Георги Филипов, секретар на местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Павликени.
Засегнати бяха теми относно безопасните игри навън, включващи спазване на правилата за движение и каране на колело на безопасни места, както и забраната за къпане в неохраняеми водоеми, спазването на вечерния час и др. Разяснени бяха опасностите, които дебнат децата и в интернет пространството, както и вредата от наркотичните вещества. Особено внимание бе отделено и на случаите, в които трябва да се използва тел. 112. В края на срещата чрез импровизирана викторина лекторите провериха познанията на децата. Тези, които са слушали внимателно получиха награди.
Идеята на тези срещи е да се заостри вниманието на подрастващите към евентуални опасности, които биха могли да помрачат ваканцията им и да ги накара да бъдат по-предпазливи в игрите си. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов