Областният управител и кметът най-одобрявани от търновци

Мисия

15-07-2015, 16:34

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Анкетата е на „Барометър България”

Областният управител проф. Пенчо Пенчев и кметът на Велико Търново Даниел Панов са най-одобряваните политически фигури в региона, показва проучване на “Барометър България”. Губернаторът се радва на одобрението на 24,1% от търновци, а градоначалникът на 21,1 на сто. Народният представител от БСП Мариана Бояджиева е трета по този показател, като е подкрепяна от 11,3% от анкетираните. Бившият кмет на Общината д-р Румен Рашев е одобряван от 10,9 на сто, показват още данните от проучването.

Кандидат- кметът на социалистите за Велико Търново Валентин Ламбев се радва на одобрението на 10% от обхванатите от проучването търновци. 7,4 на сто е подкрепата за народният представител от ПФ доц. Милен Михов. 6,4% от анкетираните са дали положителна оценка на бившия ректор на Великотърновския университет проф. Пламен Легкоступ. Името му излезе в публичното пространоство като евентуален кандидат за кметския пост, припомнят от “Барометър България”. Общинският съветник от ВМРО и бивш заместник-градоначалник Йордан Грозданов е одобряван от 6,1% от анкетираните. Румен Димитров – общински съветник от „Нашият град“, има одобрение 5,3%, Николай Илчев, съветник от АБВ  - 5,1%, председателят на Общинския съвет в старата столица Николай Ашиков – 5%. 4,2 % доверие според анкетираните получава Камен Алексиев общински съветник от РБ, а неговият колега Мирослав Трифонов – 3,2%.
По отношение на партиите, ГЕРБ се радва на най- голямо одобрение- 31,1%. Втори са БСП с 16,2 на сто, трети са от Патриотичния фронт- 14,3%. 5,3% от анкетираните са дали положителна оценка за ДПС, а 5,1 на сто за Реформаторския блок. АБВ одобряват 4% от анкетираните, а АТАКА- 3,2%



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов