Годишна конференция анализира висшето образование

Животът

16-07-2015, 07:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Форумът е с международно участие

Днес и утре в НВУ „Васил Левски” ще се проведе Годишна университетска научна конференция с международно участие. Откриването на конференцията е от 11.00 часа в Дома на културата в НВУ. Първи пленарен доклад на тема: “Европейски измерения във висшето образование – анализ на ниво университет” ще изнесе доцент доктор Борислав Ангелов председател на Общото събрание на Русенски университет „Ангел Кънчев”.

Вторият пленарен доклад „Социални политики за въздействие на пазара на труда и върху формиралите се уязвими групи” е от д.ик.н. Венелин Терзиев от Русенски университет „Ангел Кънчев”. Председател в организационния комитет е Заместник-началникът на НВУ „Васил Левски” по учебната и научната част – полковник доцент доктор Веселин Мадански. Научните направления, по които се провежда конференцията са 5 – Сигурност и отбрана, Технически науки, Природоматематически науки, Педагогически и хуманитарни науки, Социални, стопански и правни науки.

Заявените доклади са 338 и ще бъдат изнесени от 283 участници, представляващи 33 български и 11 чуждестранни университети, 7 научни институти на БАН и 38 други – държавни институции, фирми и организации.

От 13.30 ч. конференцията продължава със заседания по научни направле



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов