Великобритания остава най-предпочитана страна за завършване на висше образование

Мисия

16-07-2015, 06:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Холандия и Дания са другите държави, в които учат търновци

Над 100 зрелостници от Великотърновска област ще изпрати на обучение в чужбина консултантска фирма „Интеграл”, съобщи Общинско радио. От септември те ще продължат висшето си образование извън нашата страна. Великобритания си остава най-предпочитана страна, защото предлага много и разнообразни специалности, а и финансовите придобивки са изгодни. Островната държава е предпочитана и заради английския език, който младежите владеят сравнително добре.
Втората и третата предпочитана страна за обучение си разменят в годините лидерството. Това са Холандия и Дания. Държавата на лалетата вече е позволила и на чуждестранните студенти да получат нисколихвен заем за покриване на таксата за обучение. Затова става все по-привлекателна.
Единствената пречката си остава езиковата бариера – нидерландския език. Но от консултантската фирма втора година предлагат курсове за изучаване на езика във Великотърновския университет.
Най-предпочитаните специалности в чужбина традиционно си остават в областта на бизнеса и компютърните технологии. От тази година има повишен интерес към архитектурата, хотелиерството, туризма, а от по-конкретните компетентности са - изучаване на човешките права, журналистика за списания, биология и опазване на животински видове.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов