Съветник предлага да се запълнят дупки със заплатите на кмета и колегите му

Животът

16-07-2015, 14:39

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Така щели да се благоустроят ул. „Опълченска” и площадът на Самоводската чаршия

Да се запълнят дупките по „Опълченска” и на площада на Самоводската чаршия с пари от заплатите на Общинския съвет и кмета, предлага съветникът Румен Димитров. Поканата му за заделянето на тези средства ще бъде отправена към колегите му и градоначалника, ако проблемните участъци не бъдат ремонтирани до края на този месец, обяви пред журналисти днес Димитров. Той каза, че ще отправи молба към кмета да направи всичко възможно, за да бъдат запълнени дупките на посочените от него места и то в този срок. По груби изчисления по този начин ще съберат около 14-15 хиляди лева, напълно достатъчни за осъществяването на ремонтните дейности, смята съветникът от „Нашият град”.  
За предстоящата сесия на Великотърновския общински съвет Димитров е подготвил две питания и едно предложение. Питанията касаят изцяло кметство Килифарево. По думите на Румен Димитров табелата за южния вход на градчето, която е на височина над два метра, е покрита със растителност. Лошото в случая обаче е, че на метър разстояние зад нея е поставен знак, забраняващ изпреварването. Според местния парламентарист е трудно да се види този знак, пък какво остава да се спази. Другият въпрос е свързан детската площадка в центъра на Килифарево, която, по думите на Димитров, не отговаря на съвременните изисквания. Съоръженията са хубави, но са поставени върху тревна площ, а не както е по изискванията върху специална ударопъгрлъщаща настилка. Уредите се ползват много от децата, вследствие на което са се получили ями, което пък създава условия за инциденти и наранявания, посочи още съветникът.
Що се отнася до предложението, което ще внесе до председателя на Общинския съвет, то касае взаимоотношенията на Община Велико Търново с фирма „Исмар 05” – ЕООД.  Идеята е за включване на нова точка в дневния ред на предстоящото заседание, в която да бъде дадена пълна информация на какъв етап са заложените в договора двустранни споразумения и спазени ли са всички клаузи и срокове. Контрактът с юридическото лице е сключен след решение на Общинския съвет от 2007. Съгласно него Общината е трябвало да получи като собственост „социални” жилища под формата на замяна на определен брой парцели, обясни още общинският съветник от „Нашият град” Румен Димитров”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов