Своеобразен детски празник организираха в Павликени деца, полицейски и общински служители

Животът

16-07-2015, 15:11

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостуваха малчугани от Леденик, Шемшево, Беляковец и Самоводене

В своеобразен детски празник се превърна срещата на полицейски служители с деца от Павликени. Тя се проведе днес пред читалището в града по идея на ръководството на ОДМВР – В. Търново и благодарение на съдействието на Благовеста Факирова, изпълнителен директор на сдружението кметовете и кметските наместници в Република България, и община Павликени.
В нея се включиха още Благомира Дочева, полицейски инспектор за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – В. Търново, началникът на РУ – Павликени гл. инсп. Ивайло Христов, полицейски инспектори от детска педагогическа стая и полицейски служители от местното полицейско управление, както и представители на Община Павликени, деца от центровете за работа с деца и младежи в община В. Търново и граждани. Срещата започна с рецитал и демонстрация на познанията на децата от центровете в селата Леденик, Шемшево, Самоводене и Беляковец по пътна безопасност, вредата от наркотичните вещества и как да се предпазваме от беди в интернет пространството и др. Приветствие към тях отправи началникът на полицейското управление в Павликени. Той увери децата, че полицейските служители са техни приятели и винаги могат да разчитат на тях и им пожела весело и безгрижно лято.
Децата пяха и танцуваха, докато си припомняха правилата за движение по пътищата и вредата от дрогата. Истинска еуфория сред малчуганите настана, когато в програмата се включи и полицейското куче Ханс. Служителите от РУ – Павликени направиха пред децата демонстрация на преследване на автомобил, превозващ наркотични вещества и задържане на водача. Най-много аплодисменти получи четириногият полицай, който бързо и без затруднения надуши мястото, където бе укрит наркотика.
Подобни срещи ще бъдат организирани и в други общини на област В. Търново.  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов