Свищов отпуска 12 000 лева за купуването на камери за видеонаблюдение

Отпускат се средства и за закупуване на софтуер

Общински съвет - Свищов отпуска 12 000 лева за закупуването на камери за видеонаблюдение. Това каза за Радио „Фокус” Пламен Александров, заместник- кмет на Община Свищов. По думите му в крайдунавския град има монтирани над 30 видеокамери, като целта им е изключително за наблюдение на места, които са важни, от гледна точка на сигурност или охрана.

„Някои от моделите на камерите са вече остарели и може би ще трябва след време да се сменят, но така или иначе бройката им е достатъчно голяма, за да е необходимо обработването на информацията по сериозен начин. Техниката, с която го правим сега, не позволява това, затова общински съвет гласува отпускане на сума, с която да се закупи подходящ сървър, който да управлява камерите. Отпускат се средства и за закупуване на софтуер, защото и той е изключително важен”, обясни зам.- кметът.

Пламен Александров каза още, че закупуването на сървър и софтуер ще даде  възможността за записване и архивиране записите от камерите за видеонаблюдение. Предстои и закупуването на софтуер за три специализирани камери в града, тъй като те няма как да бъдат част от системата на останалите стандартни камери.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов