Вибрациите от тежки камиони напукаха къщи

Крими

18-07-2015, 23:12

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Десетки къщи в Златарица са се напукали заради вибрациите от преминаващи в близост камиони натоварени с дървесина, алармира "Труд".

 Собственицитена пострадалите домове се ожалиха, че стените са се нацепили и са принудени непрекъснато да ги измазват и заздравяват. По една от градските улици всеки ден минават между 30 и 50 тежкотоварни возила. Камионите превозват по 30-40 тона трупи. "Къщите ни се тресат като при земетресение. Всеки момент може да се срутят над главите ни", гневят се стопаните.

 Потърпевшите твърдят, че от няколко месеца камионите минават директно през града. "Оплаквахме се, но никой не ни чува. И кметът Пенчо Чанев протестира, но и той явно е безсилен да спре возилата", обясняват собствениците на засегнатите къщи.

От общинската управа допълват, че камионите увреждат и асфалта. По улиците са се образували коловози, а на места са зейнали огромни ями.

 "Улиците в Златарица бяха допълнително увредени, тъй като няколко месеца по тях минаваше транзитният трафик между Велико Търново, Елена и Сливен. От пътната агенция обещаха средства за общинската пътна мрежа, но само до началото на градчето", припомниха от кметството.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов