Адвокат се появи на ретро мотор с надпис "Народна милиция"

Велико Търново Лайф

19-07-2015, 11:02

Снимка:

Веселина Ангелова, "Труд"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В коша на возилото юристът бе поставил манекен с милиционерска униформа от времето на социализма

Адвокат Пламен Георгиев, който е и един от организаторите на шестия мотосъбор в Полски Тръмбеш, се превърна в атракция, след като се появи на откриването с жълт мотоциклет украсен с надпис "Народна милиция". Това разказа вестник "Труд".

В коша на возилото юристът бе поставил манекен с милиционерска униформа от времето на социализма. Моторът "Иж Планета двойка" е второто возило на Пламен Георгиев, с което участва в мото сбирки. Първата му машина бе "Ибрит М 61" пак с кош, в който има картечница. От цевта и обаче тече бира, а рокерът пърпори с каска от Втората световна война.

Новата антика адвокатът купил за 150 лв от пенсионер в Полски Тръмбеш. Реставрирал старината цял месец. С униформата пък се сдобил на търг от вещевото продоволствие на МВР в Русе.

На събора се стекоха над 3000 любители на високите скорости. Пристигнаха рокери от Румъния и Сърбия. Участниците почетоха паметта на младеж, който миналата година загина с мотоциклет при катастрофа.

По време на тридневната проява бе проведена антиспин кампания. Екип на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Велико Търново отвори мобилен кабинет за безплатно изследване на СПИН.Деца от детската градина в Полски Тръмбеш рисуваха по бели чадъри, а след това се качиха на един от най-мощните мотори, за да усетят тръпката.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)