Принцът на Бавария ще чете лекции във ВТУ

Животът

21-07-2015, 09:33

Снимка:

Архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Принцът на Бавария Луитполд фон Байерн ще изнася лекции във ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий", съобщи вестник "Труд". Немският благородник е производител на кралската бира "Калтенберг", която от 8 г е на българския пазар, тъй като се фабрикува и в търновска пивоварна. По този повод наследникът на крал Вилхелм IV често пребивава в старата столица.
Пред студентите от Стопанския факултет на ВТУ принцът ще споделя опита си в успешния бизнес с над 70 пивоварни в 15 държави в цял свят. Освен бира, той е производител и на пури.
Преди две седмици Луитполд фон Байерн лично представи кралското пиво на първата по рода си бирена сомелиерска вечер във Велико Търново. По време на дегустацията благородникът се запознал с областният управител проф.Пенчо Пенчев, който е и преподавател в Стопанския факултет. По време на срещата губернаторът поканил принцът на Бавария да влезе в часовете на бъдещите икономисти и той приел.
"Уговорихме се за поредица от лекции, която ще стартира от началото на новата учебна година наесен. Принцът прие да сподели пред студентите практически опит в областта на екологични производства. Баварската бира се произвежда по изискванията на първия в света Закон за чистотата на пивото, въведен през 1516 г от Вилхелм IV", обясни проф.Пенчо Пенчев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов