Наказаха шефа на КАТ за занижен контрол

Крими

25-07-2015, 15:51

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Санкцията е от вътрешния министър

Началникът на КАТ във Велико Търново инспектор Николай Иванов отнесе наказание да не бъде повишаван в длъжност за срок от 2 г., пише в. „Труд”. Дисциплинарната санкция е наложена лично от вътрешния министър Румяна Бъчварова след проверка от комисия на Областната дирекция на МВР в старата столица.

Наказание заради занижен контрол в сектор "Пътна полиция" е наложено и на двама инспектори от службата.Те не могат да бъдат повишавани в длъжност в срок от една година .

Проверката тръгна след сигнали от търновци до МВР за забавяне на регистрация на автомобили, както и за пропуски при издаване на наказателни постановления и предоставяне на еднакви номера за коли. Бил занижен цялостният контрол в сектора и на пътя не се усещало присъствието на катаджиите. По време на проверката Николай Иванов пък бе в болнични и тогава обясни, че е получил хипертонична криза.

Това е първото наказание за главен инспектор Николай Иванов за 30 г стаж в системата. 57-годишният полицай отказа коментар по случая, но заяви,че е на работното си място.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов