Измъкнаха майка и дете от закъсал асансьор

Животът

27-07-2015, 16:01

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Жената изпаднала в безсъзнание, чакайки линейка

Огнеборци спасиха майка и дете от заседнал асансьор в жилищна кооперация във Велико Търново, съобщи Дарик радио. Сигнал за инцидента е подаден снощи в 21,50 ч. на спешния телефон 112. Екип на търновската пожарна служба се отзовал веднага, за да помогне на притеснената жена. Християна Славчева заседнала в асансьора заедно с детето си на една годинка.

Подемната машина се повредила между третия и четвъртия етаж в блок 23 на ул. "Иларион Драгостинов". 22-годишната майка и бебето престояли в асансьора около един час. Жената се уплашила да не падне асансъора, тъй като машината се качвала и слизала нагоре- надолу. Въздухът ни започна да свършва, каза за Дарик радио Християна Славчева. Тя била извадена от асансьора в безсъзнание. Докато чакали линейка, жената припаднала още няколко пъти. Медицинският екип дойде чак след 40 минути, каза Християна.

Акцията по изваждането на заседналите хора продължила около 4-5 минутки. Причината за произшествието е техническа неизправност в асансьора, посочват от пожарната служба.

Младата жена ще подаде жалба срещу фирмата, отговаряща за поддръжката на асансьора. Това не е първият подобен инцидент в нашия блок, преди време друг съсед също заседна, коментира Християна. 22-годишната майка не е доволна и от отношението в бърза помощ, където след инцидента само са й били успокояваща инжекция, без да я прегледат, твърди тя.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов