Подновяват електроразпределителната мрежа в района на Горна Оряховица

Животът

28-07-2015, 11:28

Снимка:

Енерго про

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Работи се и по трасето Елена - Златарица

Специалистите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължават да подновяват електрическата мрежа в малките населени места в община Горна Оряховица. В разгара на лятото електромонтьорите работят по обекти от ремонтната програма на дружеството за 2015 г. Част от плановете на ЕНЕРГО-ПРО за тази година в района са свързани с рехабилитация на съществуващата въздушна мрежа ниско напрежение в селата Камен, община Стражица, и Драганово, община Горна Оряховица.

В село Камен специалисти на дружеството подмениха голяма част от въздушната мрежа ниско напрежение. Те монтираха нови усукани изолирани проводници с обща дължина 825 метра и 9 електромерни табла, в които бяха изнесени електромерите на 13 домакинства.

В село Драганово електромонтьори на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи подмениха част от въздушната мрежа ниско напрежение, която до момента беше изградена с неизолирани проводници. Монтирани бяха нови, усукани изолирани проводници с обща дължина 500 метра и 6 табла с електромерите на 11 клиента на дружеството.

Междувременно екипи на дружеството от Елена и Златарица извършиха подмяна на стълбове средно напрежение по въздушния електропровод "Ханчето". Неотдавна по същия електропровод специалисти от групата за работа под напрежение на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извършиха подмяна на изолатори средно напрежение. Бяха подменени старите стълбове с нови стоманобетонови. Освен че снабдява с електричество близо 100 домакинства и 8 стопански потребители, тази линия се използва и за резервна връзка при аварийни и бедствени ситуации.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов