БСП проведе в Ресен четвъртия епизод от акцията си

Животът

29-07-2015, 16:21

Снимка:

БСП

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На прицел беше пътната инфраструктура

Пътната инфраструктура на Ресен влезе в четвъртия епизод на акцията на търновските БСП социалисти „Действай, кмете”, съобщи Общинско радио Велико Търново. Днес те заведоха журналисти до селото, където с автомобили преминаха по неравната и неасфалтирана ул. „Росица”. Тя опасва най-стария квартал на населеното място и по думи на местни жители едва вчера, след 12 години, с грейдер дупките по нея са запълнени. „Искаме да покажем какво се случва между центъра и на метри от него”, каза Стоян Витанов. Според него диспропорциите не могат да се отстранят за ден, година, дори и за цял мандат, но трябва да се създадат еднакви условия за живот и услуги на хората поетапно.
 „Ако получим доверието на избирателите, поемаме ангажимента всяка година да се отделят по 600 000 лв. за решаването на проблемите в населените места”, заяви областният председател на партията и кандидат за кмет на Велико Търново Валентин Ламбев. „Има неравнопоставеност, гледайки общинската политика на действащата администрация, спрямо населените места и Търново. Средствата, които се отделят за градския център са многократно повече от средствата, които се отделят за кварталите и населените места. Ние ще се опитаме да работим така, че да има равнопоставеност и да има еднакво отношение към кварталите, населените места и градския център”, каза Ламбев.
Над 2000 души по настоящ адрес живеят в Ресен. Селото е с 41 км улична мрежа, като на един километър са монтирани 19 осветителни тела. За сравнение  в Дебелец на един километър лампите са 12, в Килифарево – 15, Самоводене – 7, Присово – 8, Пчелище – 8, Беляковец – 9, Арбанаси – 15, Ветренци – 17, Леденик  - 18, Шемшево – 13. Според съветниците и това е пример за неравнопоставеност между населените места в общината.
Следващата акция ще бъде организирана от Младежкото обединение в БСП – Велико Търново.
С баница, приготвена от съпругата му Свилена, почерпи Валентин Ламбев за 124-ата годишнина на БСП. Традиционно празника левицата чества на Бузлуджа. Очаква се на 31 юли оттам да бъде обявена официално предизборната кампания, която ще се води под мотото „За хората. За социална справедливост”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов