Кирил Ангелски е номиниран за „Кмет на месеца”

Мисия

31-07-2015, 15:52

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Жителите на Шемшево сезираха РИОСВ за замърсяване на Янтра

Кметът на крайтърновското  Шемшево Кирил Ангелски е номиниран  за „Кмет на месеца” в категорията на общини с население под 20 000 души, съобщи Общинско радио Велико Търново. Предложението е заради амбициозния проект за монтиране на видеонаблюдение в селото. Средствата за изпълнението са отпуснати по програма “Местни инициативи”. Така населените места в общината, които ще разполагат с камери, ще са общо 31.
„Това не съм го очаквал. Не съм се борил за номинации. Беше изненада. Благодаря на хората, с които работя. Не е само мое постижение, а на целия колектив”, коментира пред Общинското радио Ангелски. По негови думи поставянето на камерите ще приключи до седмица, като една от тях е стратегическа, „ще улавя” и номерата на превозните средства.
Добрата новина обаче е съпроводена с тревога от неприятните миризми, които от няколко дни се носят от водите на Янтра. Местните са сезирали РИОСВ за замърсяване, взети са проби и се очакват резултатите, обясни Кирил Ангелски.
Ръководството на кметството и неговите жители сега се подготвят за празника на фенклуба на „Левски”, който ще се проведе на 29 август. Грижат се за футболните терени, на които през есента ще играят момичетата на „Етър” – Велико Търново, с отбори от Бургас, Варна, Благоевград и София. Продължава и сезонното почистване на 27-те декара паркови територии.
Кирил Ангелски ще се състезава за нов кметски мандат в предстоящите избори, издигнат от ПП ГЕРБ.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов