Разискваха състоянието на пътищата в Северен централен район

Животът

01-08-2015, 08:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Областните управители инициират законови промени относно свачищните процеси

Областният управител на Велико Търново проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев участва в среща, организирана от областния управител на Разград Петър Василев. Тема на разговорите бе състоянието на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на Северен централен район. На срещата присъстваха  областни управители и заместниците им от  Разград, Русе, Велико Търново, Габрово и Силистра, експерти и директори от Областните пътни управления от съответните райони.
По време на срещата са анализирани причините, довели до разрушаване на пътната настилка и на съоръженията около нея. Взето е решение още през следващата седмица да се предложат законодателни промени, с които да се стопират тези процеси. 
 Обсъдено е и предложение за целево финансиране на ремонтни дейности на три приоритетни пътя от трети клас в петте области, включени в Северен централен район.
Областният управител на Разград Петър Василев подчерта, че темата е изключително важна. Според него трябва да бъдат предприети бързи мерки, с които проблемът да се реши в най-кратък срок.       
Той предложи още три пътни отсечки за ремонт (студено рециклиране). Те са с приблизителна обща дължина около 50 км. Това са – пътят от разклона за Завет до град Завет; пътят – Хърсово - Богданци - Ножарово - Владимировци – до село Подайва и пътят покрай  „Амилум”. Освен тези три приоритетни пътни артерии, средства ще бъдат поискани и за ремонт на пътищата трети клас от републиканската пътна мрежа в община Исперих.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов