Готова е новата настилка по пистата на стадион "Ивайло"

Мисия

04-08-2015, 07:26

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Приключи изграждането на настилката на новата лекоатлетическа писта на стадион "Ивайло". На 10- 11 август се очаква да пристигне специализиран екип на немската фирма "Политан", който в продължение на 7 дни трябва да разчертае коридорите на пистата.

 Новата настилка, тип „сандвич”, обхвана площ от почти седем декара /6935 кв.м./. Общата дебелина на пистата е 14, 5 милиметра и отговаря на най- високите изисквания на Международната лекоатлетическа федерация / IAAF/.

През месец септември ще започне монтирането на предпазната ограда върху борда, която ще разделя лекоатлетическа писта от трибуните на стадиона. „Изграждат се и вратички и стълби, които ще се използват като авариен изход от трибуните към терена в случаи на неприятни инциденти. Частта с тревно покритие вече е завършена. Тя обхваща района зад източната врата на стадиона. Там са секторите за хвърляне на диск и чук, както и секторът за тласкане на гюле. Пясъчниците за дългия и троен скок също са напълнени. Завършена е и работата по изграждане на водното препятствие, което се използва за лекоатлетически състезания.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)