Нов болен от СПИН в областта, от Горна Оряховица е!

Животът

05-08-2015, 07:00

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Един човек от Горна Оряховица е заболял от ХИВ /вирусът на СПИН/, а четирима от областта са засечени със сифилис през юли. Това личи от месечната сводка на РЗИ за регистрираните заразни и паразитни болести. За жалост, тежка бактериална чревна инфекция е погубила мъж на 85 г., от община Велико Търново. За периода са регистрирани 99 случая на остри заразни заболявания. Най-висок е относителният дял на ентероколитите, които ни мъчат – 59,60%. Регистрираните въздушно-капкови инфекции през юли са 23, срещу 40 за м. юни.

Чревните инфекции през м. юли са 69. За отчетния период най-висока е заболеваемостта в общините Златарица, Горна Оряховица и Стражица.

 През м. юли 2015 г. са извършени 195 проверки по противоепидемичния режим в обектите, подлежащи на контрол. За констатирани пропуски в противоепидемичната дейност са издадени 2 предписания и са съставени 2 акта.

 Във връзка с мерките за ограничаване на пасивното тютюнопушене са извършени 142 проверки в контролираните обекти.

 В кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН през м. юли 2015 г. са консултирани и изследвани общо 251 лица. От тях 171 мъже и 79 жени, на възраст от 17 до 61 г.

От РЗИ продължават безплатно и анонимно да изследват и консултират за СПИН, по следния график:

Басейн гр. Лясковец – 12 август

 Басейн гр Павликени – 19 август

 Басейн с. Леденик – 26 август

 Басейн Къпиновски манастир – 1 септември



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов