Вторият кръг на V1 Challenge България 2015 ще вдигне адреналина в центъра на Велико Търново

Велико Търново Лайф

07-08-2015, 11:12

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Във връзка с това в неделя ще настъпи промяна в организацията на движението

Тази неделя в 16:00 часа, площад „Майка България“ във Велико Търново ще посрещне втория кръг на автомобилния шампионат V1 Challenge Bulgaria. Уникалното състезание ще вдигне адреналина на всички фенове на моторния спорт в Старата столица в рамките на 4 часа.

Пистата в центъра на града е с дължина 650 метра и феновете ще станат свидетели на зрелищни надпревари с мощните коли Volkicars, както и дрифт шоу с шампиона по дрифт - Павлин Пенев. Публиката ще стане свидетел и на уникалното Volkicar шоу с участието на новата Мис Автомобилизъм - Марина Колева.

Във втория кръг на състезанието участие ще вземат победителят от първия кръг на шампионата -  Александър Язов и пилотите Григор Григоров, Симеон Донов, Къванч Оздемир - от Турция и Павел Цонев.

Дебют в шампионата V1 Challenge ще направи 22-годишният пилот Калин Стефанов. През последните 6 години той се състезава по българските писти с картинг, а през 2011 година завършва на второ място на Писта Бургас. В кариерата си има и две втори места в Националния шампионат по планинско изкачване.

На пистата в центъра на Велико Търново ще се състезава и Александър Панков. Той взе участие в шампионата за непрофесионалисти V2 Challenge Bulgaria през пролетта. След като тества автомобилите Volkicar и получи подробни обучителни инструкции от организатора на шампионата Тезджан Мустафов, той спечели правото да се състезава наравно с професионалните пилоти в шампионата V1 Challenge Bulgaria.

Състезанието във Велико Търново ще се проведе по система за директни елиминации. Състезателната част започва с квалификационна серия. Пилотите имат на разположение по 10 минути, за да постигнат възможно най-добро време за една обиколка. На база времената от квалификациите, пилотите се подреждат на стартовата решетка от първо до седмо място. В състезанието първи стартират последните 3-ма класирани пилоти. Завършилият последен се дисквалифицира и напуска състезанието. Неговото място се заема от класиралия се на четвърто място в квалификациите. Трите коли стартират в нова серия обиколки.  На мястото на дисквалифицирания застава класиралият се на трето място и т.н.

Програма на втори кръг на V1 Challenge България, гр. Велико Търново

16:00 – 16:30 ч. – Тренировки

16:30 – 17:00 ч. – Шоу – Drift 1

17:00 – 17:30 ч. – Квалификации

17:30 – 18:00 ч. – Шоу – Volkicar

18:00 – 18:20 ч. – Състезание 1

18:20 – 19:00 ч. – Шоу – Drift 2

19:00 – 19:20 ч. – Състезание 2

19:20 – 19:30 ч. – Награждаване от DHL за най-бърза обиколка

19:30 ч. – Финал

19:45 ч. – Церемониално награждаване

Във връзка с подготовката и провеждането на състезанието ще настъпи следната временна промяна в организацията на движението :

На 9 август /неделя/ за времето от 12,00 до 20,00 ч. ще бъдат затворени за движение:

-ул. „Цар Тодор Светослав“;

-уличните платна последователно от ул. „Хр. Ботев“около сграда на Военен клуб;

-ул. „Марно поле“ от комплекс „Славяни“ до военен клуб



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов