Газифицират Свищов

Мисия

09-08-2015, 01:24

Снимка:

Бултрансгаз

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

След подписан договор между “Булгартрансгаз” ЕАД и Европейската банка за възстановяване и развитие са ускорени дейностите по реализация на газопровод до град Свищов. Новото ръководство на българския газопреносен оператор предприе всички необходими мерки за успешната реализация на проекта в максимални кратки срокове.

Предвидената стойност на проекта е 4,7 млн. евро, от които 50% се осигуряват по Международен фонд Козлодуй от ЕБВР. Останалата стойност за изпълнение на проекта ще се осигурят от „Булгартрансгаз“ ЕАД.

Проведена е тръжна процедура за извършване на прединвестиционно проучване на газопровода до Свищов. През месец юли е сключен договор с „Дончев П и Сие“ ЕООД, като фирмата е избрана след процедура по ЗОП. Срокът за изпълнение на договора е 120 дни и се предвижда да приключи през октомври 2015.

Дължината на преносния газопровод от съществуващата газопреносна мрежа до Свищов е 36 км., като ще бъде изградена и автоматична газорегулираща станция. С реализацията на проекта „Булгартрансгаз“ ЕАД продължава да изпълнява програмата си за разширение на националната газопреносна мрежа. Изграждането на газопровод до град Свищов ще осигури на жителите достъп до алтернативен енергиен източник. Ще бъдат намалени както разходите за електрическа енергия, така и вредните емисии в околната среда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов