Търновци осиновявали бездомни помияри заради крадци

Животът

10-08-2015, 11:18

Снимка:

webcafe.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Търновци от крайните квартали започнаха да осиновяват бездомни кучета, за да се пазят от кражби, разказа "Труд". Пионери в новата тенденция са жителите на квартал „Света гора“. Вече има няколко случаи, при които хората прибират четириногите или от улицата, или от общинския приют. Кучетата живеят в колибки под блоковете или в дворовете на къщите, като едно от условията е да бъдат вързани със синджири или други подходящи пособия. На ротационен принцип съседите от дадена кооперация разхождат новите си пазачи поне веднъж дневно.

Новата практика бе въведена заради престъпни прояви в квартал „Света гора“, където се намира както Великотърновският университет, така и турската махала. Българи и турци заедно започнаха събирането на подписка срещу група от роми - обитатели на два блока с общински жилища.

Първи за проблемите алармираха настоящи и бивши преподаватели от Великотърновския университет. Там вече са регистрирани един грабеж, опити за влизане с взлом и отнемане на автомобили, както и няколко кражби. В турската махала дори се жалват, че новодошлите роми отмъквали дори чергите и чехлите пред входните врати.

Търновците от квартал „Света гора“ ще внесат подписката си в Общината. От кметството обясниха, че засега жалби не са постъпвали, но по всеки сигнал се извършат обстойни проверки.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)