Заради дългове продават хотели и къщи за гости в региона

Животът

12-08-2015, 00:02

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Търсят купувачи на хотели и къщи за гости във Велико Търново и региона, съобщи вестник "Труд". Брокери и частни съдебни изпълнители предлагат десетки места за настаняване в старата столица, Арбанаси, Вонеща вода, Елена, Златарица и даже в Стражица и Джулюница. Според тях никога досега не пазарът не е изобилствал от толкова много имоти за туристи и къщи за гости.

Към момента за продан са обявени 20 хотела с различна големина в старата столица и Арбанаси, като цените варират между 150 хил. и 6,7 млн. евро.

Слабо доходоносен е бизнесът във великотърновското село Беляковец. Преди години фамилия тегли заем от банка, за да изгради семеен хотел. Инициативата им обаче пропада. Така трезорът прибира обекта, който в момента е пуснат на търг за 104 хил. лв. Набраната от съдебния изпълнител сума ще отиде за допогасяване на заема.

Предприемач е ударил на камък и с огромен хотел в село Равново. Живописното селце се намира край Златарица, а районът е смятан за един от най-красивите. Инициативата обаче не потръгва и сега хотелът им е пуснат на търг заради дългове от над 570 хил. лв.
Третият фалирал хотел, който в момента се продава принудително, пък е „Корона“ в Дебелец.

Друго интересно предложение е за хотелите в центъра на Павликени и Джулюница, както и за два обекта в Стражица. Цените им са от 50 до 400 хил. евро, но засега за тях няма мераклии.

Хит на пазара са къщите за гости във Вонеща вода и околностите. Масово сделки се сключват с руснаци. Братушките постепенно изместват британците.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов