Камион едва не паднал в Дунав, слизайки от ферибота при Свищов

Животът

23-08-2015, 10:02

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Камион е закъсал тази нощ на слизане от ферибота на Пристанище Свищов, сигнализира зрител на bTV. За щастие, не се стигнало до инцидент.

Според зрителя, тежащата около 44 тона натоварена машина е получила повреда във въздушната система при изкачването на платформата, по която се излиза от кораба. Това е създало опасност камионът да се засили обратно и да падне в Дунав, повличайки всичко по пътя си.

„След като лично уведомих за опасното положение 112, отделно и полицията и Гражданска защита, получихме частична подкрепа от пиян служител от Гранична полиция и от няколко, поне за кратко, загрижени служители на пожарната. Не след дълго пожарната напуска обекта, тъй като новият камион, който служи за придвижването им, имал забрана да тегли, цитирам, дори коли”, разказва очевидецът.

По думите му началник от спешния център му препоръчал да се оправя сам, а охраната не пожелала да го свърже с ръководството на пристанището.

„Шофьорът бе принуден да остане цяла нощ в камиона до пристигане на управата на работа и евентуално съдействие от нейна страна”, допълва свидетелят.

Дежурният служител на пристанището обясни, че тирът е забуксувал заради излелия се дъжд, но е бил изтеглен с фадрома и в момента курсовете до Зимнич се изпълняват нормално.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов