Еленчанин със специална награда от компютърно състезание в Далас

Мисия

23-08-2015, 10:43

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От 800 000 участници от цял свят до финала достигнаха едва 144

Атанас Шалаверов, който представи страната ни на международното компютърно състезание Microsoft Office Specialist в Далас, се завърна със специална награда. От преминалите сертификационни тестове 800 000 младежи от цял свят до финалите в американския щат от 9 до 12 август достигнаха едва 144. Сред тях се нареди и възпитаникът на СОУ „Иван Момчилов“, който показа най-висок резултат у нас на изпитите за професионална сертификация в областта на информационните технологии.
Освен призьорите в двете основни категории – Adobe и Microsoft, на тържествена церемония в Gaylord Texan Resort са обявени и връчени и две специални награди за активност, комуникативност и креативност – слушалки JBL Synchros Reflect BT, последно поколение. С едната награда, като Microsoft Office Specialist, е отличен талантливият еленски младеж. Той е получил специални поздравления изпълнителен директор на Room to Read и съдия на работите на Adobe, както и от водещия програмист на Майкрософт и от старши програмния мениджър на PowerPoint. Последният е изтъкнал, че еленчанинът е направил много добро впечатление по време на конференциите с уместните и коректни въпроси, показващи познание и ерудираност.
„Организацията на събитието силно ме впечатли. Домакините ни представиха историята и забележителностите на своя щат, предложиха ни различни забавления, между които традиционното родео. Незабравимо за мен ще е посещението във всеизвестния космически център на НАСА в Хюстън“, сподели Атанас, който вече е студент в Техническия университет в столицата, специалност „Компютърно и софтуерно инженерство”. Наско чудесно се справя и с английския език и само преди месец защити сертификат на Кеймбридж.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов