Николай Ашиков разкритикува социалистите : „Не искате ли да сложим позлатена петолъчка на паметника Майка България”

Мисия

27-08-2015, 09:55

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Председателят на Общинския съвет обиден от личните нападки на БСП срещу него и семейството му

С емоционално обръщение на председателя на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков започна днешното заседание на местния парламент. Ашиков беше провокиран от нападките, които групата съветници от БСП отправиха през последните дни чрез медиите срещу него и семейството му. Една от нападките беше, че председателят притежава видео стената на сградата на общината.

„Екранът на общината наистина е много дразнещ. Но в далечната 2003 г. Велико Търново беше единствената, която разполагаше с такава стена. И тогавашният кмет д-р Рашев предвидливо сключи договор за наем, а 30 % от рекламното време е дадено на община Велико Търново. Също така дразни и лоби бара – не може на лицето на общината да се пият водки и бири. Предлагам и него да закрием. А западното крило – някакви реститути окупирали общината. Там трябва да се пристъпи към национализация. Забелязвам носталгия по миналото – затова предлагам като махнем стената, да сложим бюст на Тодор Живков.

Другото дразнещо в нашия център е паметника Майка България. Помните, че тя нямаше корона на главата си. Къде се намери Ганчо Карабаджаков, че чак я позлати. Според мен там щеше да отива една позлатена петолъчка.

Другарите години наред се опитваха да обясняват как нещата не може да се служат. Как водния цикъл ще фалира общината – свърши проекта, нищо не се случи. Сега тротоарите как и защо се правели, а 40 години не са пипнати. В същото време социалистите една Бузлуджа не могат да си отремонтират. А със счупена чиния няма накъде да тръгнат.

Изборите минават и заминават, ние оставаме в този град. Човешките отношения са най-ценното нещо, което го отличава от животните. Не правете така, че да не можем след изборите да се погледнем в очите.” – каза в обръщението си към съветниците Николай Ашиков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов