Иво Папазов-Ибряма подгрява Горан Брегович на Скариада.BG

Велико Търново Лайф

28-08-2015, 11:00

Снимка:

novinar.bg

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кларинетистът излиза на сцената край Петропавловския манастир с оркестър „Тракия”

Виртуозният кларинетист Иво Папазов-Ибряма ще подгрява концерта на Горан Брегович и Оркестъра за сватби и погребения на Скариада.BG. Световноизвестният български музикант ще излезе на сцената край Петропавловския манастир до Лясковец заедно със своя оркестър „Тракия“ на 5 септември вечерта в 20,,00 часа. Музикантите ще свирят в продължение на час преди старта на  концерта  „Champagne“ на Горан Брегович .

Ибряма, заедно с Владимир Величков, Антони Дончев и свирилият в Миланската скала кларинетист академик Петко Радев ще са в журито, което ще оценява надсвирванията на духови музики и сватбарски  оркестри на   Скариада.BG на 5 и 6 септември.

Скариада.BG - празникът с аромат на скара и много весела музика край Петропавловския манастир до Лясковец започва на 1 септември с четири фестивални вечери. Концертните програми ще са от 18,30 до 22,00 часа. В първата вечер народните веселби ще са под звуците Берковската духова музика и на „Оркестър Янко слона“ със солисти Пепи Джексъна и Бети Цветанова. На 2 септември ще са изявите на „Ачко Маринов бенд“ с участието на Лъки и оркестър „Карандила“ с ръководител Ангел Тичалиев. На 3-ти септември ще има концерт на ромският крал на цигулката Венци Такев и неговия оркестър, а в последната фестивална вечер ще свири оркестър „Беровски бисери“ от Македония и Орлин Памуков с „Орлин бенд“,

На Скариада.BG весела музика и добро настроение ще бъде допълнено с много димящи скари, кулинарни зони, конкурс за най-вкусно кебапче и кюфте и приготвянето на най-голямата манастирска чорба.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов