16-годишният рецидивист, заплашил баба с нож, остава в ареста

Крими

30-08-2015, 14:16

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Беглецът бе заловен от полицията в петък през нощта, издирват двамата му авери

Районният съд в Свищов остави за постоянно в ареста 16-годишният Емил Рашев, който заплаши 79-годишна с нож, за да я ограби и извърши серия кражби на покъщнина и коли, пише в. „24 часа”. Беглецът от възпитателния интернат в с. Керека бе обявен за общодържавно издирване и заловен в петък през нощта. За "ударите" в свищовското село Алеково и района той си имал двама съучастници - момчета на 12 и 14 години от Пловдив, също настанени в училището за противообществени прояви. Тримата изчезнали заедно оттам на 21 август. Аверите на Емил бяха спипани три дни по-късно, но същата вечер, щом били върнати в село Керека, отново драснали. В момента полицията ги издирва.

За шест дни, преди да бъде пипнат на пътя Русе - София, тарторът им Емил успя да задигне 6 автомобила, да нахлуе в дома на 80-годишната Елена Тодорова в свищовското село Алеково, да я заплаши с нож и да обере къщата й. Тарашил е и други имоти. В нощта когато бил разпознат от случаен гражданин, който се сетил, че е виждал физиономията му по медиите, невръстният апаш засигнал кола от Русенско, зарязал я край с.Овча могила и продължил пеша.

От полицията припомнят, че той е стар познайник на Темида и има 7 присъди. Първата е от лятото на 2014 год. за кражба, следват наказания за противозаконни отнемания на автомобили, за кражби и палеж. На 4 юли тази година Емил е бил осъден на пробация за срок от една година заради кражба от Районния съд в Свищов.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)