Юношите на „Локо” надиграха „Нефтохимик”, но загубиха с гол от засада

Спорт

30-08-2015, 18:31

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пак имаше критики към съдиите на двубоя

Инфарктен мач с драматични обрати в резултата поднесоха на феновете си юношеските отбори на „Локомотив” и „Нефтохимик” във втория кръг на Елитната U 19, съобщи regnews.net. Главни герои на срещата, предопределили крайния резултат, отново станаха съдиите, които зачетоха гол от явна засада за домакините, а не дадоха две дузпи за гостите.
Освен със загубата „Локо” излиза и с доста осакатен състав от гостуването в Българово. Един от основните състезатели на отбора - Пламен Илиев, се контузи още на загрявката, с червени картони пък са голмайсторът Янек Кирилов и Димитър Кръстев, които ще пропуснат мача с Монтана следващата седмица.
Срещата започна опознавателно и двата отбора бяха предпазливи в началото. Гостите обаче по-бързо се ориентираха в обстановката и разбирайки, че са по-класния отбор, поеха инициативата. Започнаха постоянни атаки и опасностите пред вратата на домакините не закъсняха. Първо Мартин Тодоров бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да насочи топката в мрежата. Пет минути по-късно в същата ситуация се оказа Георги Бойчев, но и той не можа да преодолее чудесно играещия вратар на домакините. Никола Какамъков и Янек Кирилов го изтормозиха с удари от разстояние, но без успех. Най-инфарктният момент беше в 40 минута, когато три последователни удара на Янек Кирилов, Людмил Иванов и Борислав Рачев уцелиха тялото на падналия на голлинията вратар.
Максимата „когато не вкарваш, ще ти вкарат” се оказа съвсем вярна за горнооряховчани, които вместо да поведат, получиха гол във вратата си от една съвсем безобидна ситуация в последната минута на полувремето.
Втората част започна с тотален натиск на гостите. Удари на Марин Пендов, Мартин Тодоров и Никола Какамъков можеха да изравнят резултата още в първите минути. Равенството все пак дойде в 57-та минута, след като Людмил Иванов центрира отляво и Янек Кирилов засече за 1:1.
След гола домакините съвсем се прибраха, за да бранят ремито и гостите имаха още възможности да решат мача в своя полза. Първата атака на малките шейхове дойде чак след 75-та минута, когато техен нападател остана сам срещу вратаря на „Локо” Емил Попов, но той спаси.
В 83-та минута при сблъсък за спорна топка с вратаря на бургазлии Янек Кирилов получи втори жълт картон и бе изгонен. С числено преимущество домакините взеха да поглеждат по-често към вратата на „черно-белите”.Три минути преди края на мача те успяха да поведат с гол от абсолютна засада, немаркирана от съдията. Ситуацията изнерви футболистите на „Локо”, започнаха разправии и в крайна сметка червен картон получи и Димитър Кръстев.
”Няма какво да коментирам съдиите. Нападателят им беше 3 метра зад защитата при гола, в първото полувреме не видяха, че защитник върна на вратаря с ръка, а през второто пак не видяха спъване на наш отзад. За мен е важно, че момчетата имат сърце, направиха страхотен мач и тотално надиграха съперниците си. Трябва сериозно да поработим за дисциплината обаче, защото си заработваме нелепи жълти картони за репликиране. С тези наказания ще бъде трудно в следващия мач, но ще играем отново с много хъс”, коментира пред regnews.net треньорът Илия Пен



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов