Изключиха общинския лидер на НФСБ заради кандидатурата на ексректора

Животът

31-08-2015, 15:40

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кирил Станчев твърди, че Симеонов бил уведомен за името на професора

Изключиха общинския лидер на Националния фронт за спасение на България във Велико Търново Кирил Станчев заради скандала с издигането на бившия ректор на ВТУ проф.Пламен Легкоступ за кандидат-кмет на Патриотичния фронт, пише в. „24 часа”. Адвокат Станчев е изгонен от партията заради уронване престижа на лидера си Валери Симеонов.

Трусът в коалицията започна миналата седмица, когато професорът художник бе представен от името на общинските организации на ВМРО и НФСБ. Ден по-късно обаче Валери Симеонов заяви, че се разграничава от тази номинация заради "русофилските" уклони на професора и факта, че той е провъзгласен за атаман полковник при казаците. Според Симеонов, решението на адвокат Станчев не е съгласувано с Политическия съвет.

"Още на 22 юни тази година изпратих на председателя на партията информация кой ще бъде кандидатът ни за кмет. На 13 август на областно събрание, на което присъства и самият Валери Симеонов, го информирах пред трима свидетели за решението на търновската структура да подкрепи проф. Легкоступ", защити се Кирил Станчев.

Той заяви, че ще продължи да работи за кандидатурата на проф.Легкоступ, който обаче ще участва в изборите само като кандидат на ВМРО.
Заедно със Станчев е изключен и колегата му от Свищов Даниел Пенев. Той разгневил централното ръководство, защото общинската структура, заедно с ВМРО и РБ, засвидетелстваха подкрепа за пети мандат на настоящия кмет Станислав Благов.
НФСБ обаче залага на друг кандидат - сегашният зам.-председател на Общинския съвет Ивайло Атанасов, който е и бивш член на Атака.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)