Антъни Иванов вече е шести в света!

Спорт

31-08-2015, 17:51

Снимка:

Етър 2000

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

16-годишната Бояна Томова също се представи достойно

Великотърновската млада надежда в плуването Антъни Иванов завърши шести на 200 м бътерфлай на Световното първенство по плуване за младежи в Сингапур, което се проведе от 25 до 30 август. Той даде време една минута 59 секунди и 93 стотни. Това е огромен и забележителен успех за Антъни, неговата треньорка Роза Георгиева, клубът „Етър 2000“ - Велико Търново и цялото българско спортно плуване, хвалят го коментатори пред Общинско радио Велико Търново.
Едва 16-годишен, търновската гордост плува по-бързо дори от Марк Шпиц, седемкратен олимпийски златен медалист от Мюнхен на 200 делфин от преди 40 години.
Най-уникалното с плувеца ни е, че той става шести,  а се подготвя в град без особено плувни традиции. Въпреки това, Антъни показа отлична техника и подготовка и на 100 м бътерфлай, и зае 13-то място в Сингапур. А   на 50 метра бътерфлай той зае 17-то място.  
Успехът на болярина е сравним и даже в някои измерения надхвърля успехите на плувци като Петър Кочанов (Пловдив), Георги Михалев (Бургас), Добромир Петров (София), Михаил Савов (Смолян) и Денислав Калчев (Силистра), посочват още вещи в спорта.
Другата ни търновска гордост – 16-годишната Бояна Томова, която участва в 5-членния състав на националния ни отбор в Сингапур също постигна добри резултати и показа добро плуване, въпреки че остана извън Топ 30. Тя се състезава на 50, 100 и 200 метра гръб.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов