Тимът на „Сребърна Янтра“ – отличник и на конкурса „Шампионска лига“ в Румъния

Велико Търново Лайф

01-09-2015, 10:19

Снимка:

Сребърна Янтра

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Антония Маркова спечели Голямата награда в надпреварата на уникалните гласове

Младата българска певица Антония Маркова (29 г.) спечели Гран при на 6-я международен конкурс „Champions league”, организиран от мегазвездата на румънската поп и денс музика Михай Трайстариу. Наградата е повече от престижна, защото конкурсът е без горна възрастова граница – единствено важен е гласът и неговата уникалност. Голямата награда е съобразена именно с това условие и Антония много скоро ще получи песен, написана специално за нея от младия, но много талантлив композитор Каталин Даскалу, както и изработване на видеоклип от „CB MEDIA“ на Клаудиу Булете – Букурещ на стойност 5000 евро.

Към колекцията си от награди от Констанца, талантливата и красива българка добави и трофея на победител в група “Senior”, специалния приз “Filling” и наградата „Мис Фестивал“.

Антония е солист на Ансамбъла на въоръжените сили на РБ, лауреат на МК „Сребърна Янтра“ в предишни издания и член на тима на великотърновския конкурс.

В Румъния, в групата на младите таланти до 15 години „ Junior”, България бе представена от Антон Гаров (8 год.) и Цвета Миленкова (12 год). Двамата бургазлии се представиха повече от успешно в невероятната конкуренция на 40 уникални гласа, класирайки се съответно на 2-ро и 3-то място. Антон  спечели и специалната награда за оргинално шоу и артистичност, а Цвета – песен от хитовия композитор Клаудиу Булуте.

В тридневната надпревара на сцената в черноморския курорт Ефорие Норд до Констанца, участниците на възраст от 6 до 52 години, разделени в две групи, се състезаваха с три песни – световен хит, песен на роден език и песен по избор. Един от най-големите гласове на румънската сцена – Адриан Даминеску, певец, продуцент и преподавател в консерваторията, бе начело на международното жури.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов