В Свищов проведоха разширен Консултативен граждански съвет

Животът

01-09-2015, 18:35

Снимка:

община свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Бизнесът и неправителственият сектор дават предложения за новата инвестиционна програма

Кметът на Община Свищов Станислав Благов свика разширен Консултативен граждански съвет в първия ден от месец септември. Срещата се състоя в Бизнес центъра на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856“ и събра над 70 представители на бизнеса, неправителствения сектор, училища, читалища, спортни клубове, кметове на кметства и общественици.
„Едно общинско управление е слабо, когато в него не участва активно гражданският сектор. Създадохме Консултативния съвет към кмета на Община Свищов още преди 16 години и винаги съм разчитал на мнението ви като важен коректив на нашата работата.“, заяви Станислав Благов в началото на срещата.
Градоначалникът представи накратко реализираните стратегически проекти през изминалия мандат и посочи основните приоритети на общинското управление през следващия програмен период 2014-2020.
„Със сигурност през годините сме давали много поводи и за критика, нормално е когато човек работи да се допускат и грешки. Аз ви благодаря за честността и обективната обратна връзка, която съм имал чрез вас. Именно това е смисълът на демократичното управление. В Гражданският консултативен съвет са привлечени и много млади хора, на които ще разчитам да бъдат инициатори и двигатели на новите идеи.“, заяви още Станислав Благов.
„През 1999 година заварихме общината с неразплатени задължения в размер на 700 000 лева и предварително завишени планови приходи от 800 000 лева без финансово покритие. Настоящият мандат приключваме с привлечени по европейски проекти над 52 милиона лева и договорени с Управляващия орган на ОП „Региони в растеж 2014-2020“ 16 818 684 лева, които Свищов и селата на общината ще имат възможност да усвоят през следващите няколко години.“, каза още свищовският градоначалник. Той посочи, че настоява и очаква мнения и конкретни предложения от бизнеса и неправителствения сектор за новата Инвестиционна програма на общината, която се подготвя в момента и трябва да обобщи приоритетните проекти за периода 2014-2020.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов