Инж. Клавдия Ганчева е автор на предложения в Стратегията за оздравяване на БДЖ

Депутатът разясни приоритетите на ПГ на ГЕРБ за новия парламентарен сезон

Промените в Конституцията на Република България като предпоставка за реализиране на съдебната реформа, изготвянето на Стратегия с целенасочени мерки за борба с демографската криза, борбата с корупцията и контрабандата ще са основни приоритети за депутатите от ГЕРБ през новия парламентарен сезон. Това коментира народният представител инж. Клавдия Ганчева в първия ден от работата на 43-то НС. Тя уточни, че важна цел е продължаващото увеличаване на събираемостта на приходите към държавния бюджет. До момента са събрани над 2 милиарда повече в сравнение със същия период на миналата година, припомни Ганчева.  

Народният представител информира, че сред сериозните акценти, които ГЕРБ ще поставят в парламента са още здравеопазването, промените в трудовото законодателство, последващи стъпки за реализиране на пенсионната реформа, продължаване процеса на деинституционализация на лицата от социални заведения, които да се настаняват в среда, близка до семейната. Приоритет е още повишаване нивото на националната сигурност, във връзка с бежанската криза, борбата с битовата престъпност, промени в Закона за движение по пътищата, с цел намаляване на тежките катастрофи в страната.

През изминалата работна сесия на парламента, инж. Ганчева, която е член на Комисията по транспорт и Комисията по труда, социалната и демографска политика, е отправила общо 9 питания към министри от кабинета, в рамките на парламентарния контрол. Сред тях са въпроси, свързани с концесията на летище Горна Оряховица, статута на крепостта Ряховец, организацията на дейностите в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, състоянието на републиканските пътища в региона и др. Ганчева е вносител и на десет законопроекта, сред които за военното разузнаване, за НСО, за движението по пътищата, за държавните служители.

През предходния парламентарен сезон Клавдия Ганчев бе част от работна група за социалната реформа. В хода на обсъжданията, тя многократно инициира обществени дискусии по тези въпроси в избирателния си район, своевременно информираше за готвените промени, посредством медиите и лични срещи.

Инж. Ганчева бе и част от групата депутати, отправили препоръка към ресорните министри по време на кризата със спирането на влакове от началото на тази година. Благодарение на намесата на народните представители бе преразгледано решението за редуциране на влакове, а до спирането на нови композиции не се стигна. В 43-то НС Клавдия Ганчева е единственият народен представител, чиято професионална биография е свързана с БДЖ. Тя познава детайлно проблемите в сектора и е автор на предложения, застъпени в цялостната Стратегия за оздравяване на българските железници.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов