Учредиха Национален съвет за възход на Велико Търново в неделното училище

Животът

05-09-2015, 14:48

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На събитието присъства и представител на Китайската банка за развитие

26 известни българи от старата столица и страната учредиха Национален съвет за възход на Велико Търново в неделното училище при църквата „Св. Николай”. Акад. Благовест Сендов, юристът и политик проф. Огнян Герджиков, тракологът и първи омбудсман на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” доц. Владимир Попов, евродепутатът Ангел Джамбазки, народните представители Красимир Каракачанов, доц. Милен Михов, Емил Димитров – Ревизоро, бизнесмени, кандидатът на Патриотичния фронт за кмет на Велико Търново проф. Пламен Легкоступ са сред инициаторите на проекта.
„Ние сме заедно, за да дадем ново начало за възход на нашия град, на общината, на старата столица, на България. Започваме с малка стъпка, но трябва да извървим дълъг път към духовното обединение на 21 милиона българи, които се намират по света”, каза проф. Легкоступ след водосвета,  отслужен от отец Славчо Иванов. „Нормално и логично е умните хора в България, можещите, почтените да се опитат да направят нещо. Една от възможностите е създаването на подобни структури. Инициативата е прекрасна, но много по-важно е хората, които носят подобни идеи, да бъдат натоварени с отговорността да ги реализират”, подчерта депутатът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.
„Много пъти учени, хора на духа са упреквани, че стоят настрани от обществения живот. Ето го доказателството, че не стоят и не гледат безразлично”, изтъкна писателят Димитър Томов.
Представител на Китайската банка за развитие присъства на учредяването на Съвета. Той е във Велико Търново по покана на председателя на Българо-китайската промишлена палата Виктор Азманов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов