Над 76 млн.лв. е бюджетната прогноза на Велико Търново за следващите три години

Мисия

10-09-2015, 13:03

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Рамката беше разгледана от комисиите към местния парламент

Бюджетна прогноза на Старата столица за следващите три години беше предложена за гласуване в Общинските комисии по бюджет и финанси, и икономически въпроси, стопанска политика, инвестиции, европейско сътрудничество и международни връзки. Това съобщи Общинско радио Велико Търново.
Проектобюджетът за 2016 година в общинската част е 26, 243 млн. лева, за 2017 година рамката е 25, 434 млн. лева, а за 2018 година -   25, 119 млн. лева. Това са средства, които покриват задължителните общински разходи по сега действащото законодателство и не включват делегираните от държавата дейности.
„По прогнозата е подходено изключително консервативно, запазени са всички действащи към момента разходи като са   гарантирани със съответните приходи. Спрямо промени в нормативното уредба ще бъдат променяни и числата   в актуализирането на тази прогноза. Един от стремежите при планирането е Общината на има свободен ресурс да поема финансиране за реализиране на европроекти”, коментира главният финансист на Общината Мариян Маринов.
Точката ще бъде гласувана на предстоящата общинска сесия на 17 септември.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов