Великотърновският градоначалник гостува в пет училища за откриването на новата учебна година

Животът

15-09-2015, 18:10

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В старата столица за 15 септември пристигна и външният министър

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов гостува в пет училища по случай откриването на новата учебна година. Той посети ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, СОУ „Вела Благоева”, ОУ „Бачо Киро” и СОУ „Ем. Станев” в старата столица. След това уважи празника и в ОУ „Христо Смирненски” в с. Самоводене. Навсякъде кметът на старопрестолния град бе посрещан топло и сърдечно.

„Първият учебен ден е един от най-хубавите празници, тъй като всеки носи своя спомен за мига, в който е прекрачил за първи път прага на своята класна стая и е чул училищния звънец”, обърна се Даниел Панов към учениците, техните родители, учителите и директорите на училищата.

„Великотърновското основно училище „Св. Патриарх Евтимий”  е на първо място по резултати от външното оценяване след четвърти и седми клас”, подчерта Панов. Кметът поздрави директора Христо Димов, учителския колектив и будните деца за успехите, които постигат.

В СОУ „Вела Благоева” Даниел Панов бе придружаван от министъра на външните работи Даниел Митов. Кметът на старата столица изтъкна високите резултатите – учениците печелят отличия от национални състезания и олимпиади, а училищното ръководство и педагозите имат най-много европейски проекти.

По време на празника Даниел Панов съобщи, че СОУ „Вела Благоева” е включено в интегрирания план за градско развитие, а по проект 32 декара от двора ще се превърнат в съвременен спортен комплекс с терени за футбол, баскетбол, волейбол и хандбал. Втора разработка се прави за реконструкция на училищния басейн.

Директорът Ангел Янчев поздрави Панов за изпълнения ангажимент за газификация на сградата на училището и изрази увереност, че ще се реализират и новите проекти. В края на тържеството кметът връчи една от наградите „Виктория”, с която СОУ „Вела Благоева” отличава най-изявените си ученици.

Основно училище „Бачо Киро” посреща новата учебна година с цели 144 първокласници и над 960 ученици. Школото е единственото учебно заведение с изнесена класна стая и спортна площадка за фитнес на открито.

„СОУ „Ем. Станев” е едно от най-големите училища на територията на община Велико Търново. Всяка година децата и по-големите ученици ни радват с постиженията си. Това е единственото учебно заведение с духов оркестър, за което директорът Кина Котларска, учителите и младите музиканти заслужават адмирации”, каза кметът Даниел Панов по време на откриването на учебната година. Той съобщи, че по линия на енергийната ефективност в сградата на СОУ „Ем. Станев”. ще бъдат инвестирани 1,3 милиона лева. Тя ще бъде санирана ще получи нова дограма.

Кметът на община Велико Търново изрази задоволство, че в ОУ „Христо Смирненски” в с. Самоводене отново има паралелка с първокласници. „На фона на демографската ситуация този факт е обнадеждаващ. Затова бе вълнуващо да гостувам по време на първия учебен ден”, каза Панов. Той пожела на всички да бъдат опора на новия директор Йордан Джартов, за да може училището да се развива и да привлича повече ученици.

            Заместник-кметовете на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова и Ганчо Карабаджаков също бяха сред гостите на училищата по случай празничния 15 септември. Снежана Данева-Иванова посети ОУ „Димитър Благоев” във Велико Търново, а Ганчо Карабаджаков гостува в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” и в Американския колеж „Аркус”.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов