Всеки първокласник получи лично послание от общинския кмет на Елена

Мисия

15-09-2015, 18:47

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първият звънец удари за 820 малчугани в общината

Удари първият училищен звънец за 820 ученици в община Елена. В петте училища денят бе истински празник. Окъпани от слънце, изпъстрени с букети цветя, школските дворове се изпълниха с ученици, учители и родители. Под звуците на химна на Република България бяха издигнати националния флаг и училищните знамена. Във всички училища и детски градини представители на общината участваха в тържествата за първия учебен ден и връчиха поздравителен адрес от кмета инж. Дилян Млъзев и председателя на ОбС Валентин Гуцов. Всичките 76 първокласници получиха първата си книжка в училище с лично пожелание от еленския кмет, а с куп играчки общината зарадва малчуганите от подготвителните групи и подготвителния клас в училището в Майско.
15 септември е особено вълнуващ за колектива на най-голямото училище – СОУ „Иван Момчилов“, което през тази учебна година ще чества половинвековен юбилей. 40 години от тях свързва с любимата учителска професия досегашният помощник директор Маргарита Кършева.
Едва 14 първолака посреща училището и за втора година паралелката ще е маломерна. За първи път родителите на най-малките ученици получиха наръчник на родителя „Добре дошли в първи клас“ , издание на Асоциацията на родителите, с която СОУ работи. Като член пък на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България през учебната година се засилва изучаването на английски език в часовете по свободно избираема подготовка за покриване изискванията за сертификат.
В сравнение с миналата година броят на учениците в града, Константин, Майско и Беброво са намаляли с 36. 150 учащи и 20 деца за детската градина ще пътуват всеки учебен ден по осем маршрута, които се покриват с пет училищни автобуса и три на общинската фирма „Елена Автотранспорт“. Допълнителни средства от общинския бюджет с решение на ОбС се осигуряват за нормален учебен процес в 14 паралелки, в които учениците са под минималния брой и за още две паралелки с под десет ученика.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов