Започва четвъртото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица

За участниците ще има разположени различни ателиета

Много спорт и забавления отново ще предложи на горнооряховчани четвъртото издание на ФАМИЛАТЛОН. Семейният спортен празник ще се проведе днес в рамките на Европейската седмица на мобилността 16-22 септември. Стартът ще бъде даден в 10.30 ч. в парк „Градска градина”. Празникът се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” и със съдействието на Исторически музей.

ФАМИЛАТЛОН е празник на семейството и спорта. Форматът се основава на три основни принципа: движение, семейство, екологичен начин на живот.

В парк „Градската градина” ще бъдат разположени различни ателиета. В тях могат да се включат семейства, които предварително са получили своята карта за ориентиране. Раздаването на картите ще се извършва в първото ателие.

Участниците могат да се включат в състезания с тротинетки, ролери, въжен тролей, волейбол, плажен тенис, различни демонстрации и томбола. Ще имат възможността да се изкачват по изкуствена катерачна стена, както и да опитат да се придвижват с подскачащи кокили. Организаторите обещават много приятни изненади.

В парк „Градската градина” ще бъдат разположени контейнери за стари батерии и контейнер за отпадъци от електрическо и електронно оборудване.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)