Местят в плевенската болница журналистите, пострадали при тежката катастрофа край Ловеч

Състоянието на двамата служители на БГНЕС е много тежко

Журналистите, пострадали при катастрофата вчера, са в много тежко състояние. Това каза за сутрешния блок на bTV д-р Донка Минкова от проф. д-р „Параскев Стоянов” Ловеч. Вчера те са били консултирани с неврохирург и е била отхвърлена възможността да се проведе някаква операция по отношение на черепно-мозъчната травма на Светломир Генев. И двамата са с гръден капак, с множество счупвания, Любомир Янев е със счупен десен крак и тежък гръден капак, Светломир Генев е с гръден капак, със чупен долен крайник. Състоянието им е много тежко, обясни д-р Минкова.

След консултация с проф. Радев, който е завеждащ КАРИЛ на университетската болница в Плевен, е решено тази сутрин те да бъдат транспортирани за УМБАЛ-Плевен, тъй като вчера не са били в стабилно състояние, допълни д-р Минкова. Момчето от другата кола е в най-стабилно състояние, каза още тя. То е с перфорация на черво, опериран е, има счупен таз и счупен крак, но това ще бъде в малко по-следващ етап след като се възстанови малко от коремната операция.

Диджей Теди Джорджо се е озовал на мястото на катастрофата минути след инцидента с журналистите от агенция БГНЕС вчера. При тежката катастрофа загина фотографът Петко Налбантов.

В сутрешния блок на bTV диджей Теди Джорджо сподели какво се е случило: "Спряхме на една две минути след катастрофата – имаше мъртва тишина, чуваха се само птички. Помислихме, че сме спукали гума”. Шофьорът помислил така, защото прозорецът му е бил малко отворен и е чул звука от катастрофата. "Видях как две коли са ударени, в първия момент се стреснах и хукнахме към колите. Видяхме, че хората са вътре, върнах се в колата и звъннах на 112 – в 08.45 ч.”, разказа още диджеят и допълни: "Когато започнахме да ги вадим, видях, че са 4 човека. По-късно разбрах, че са наши колеги журналисти, даже брандът не си личеше, много бяха смачкани колите. Много стенеха, жестока картина беше”.

Спешна помощ се е отзовала на мястото още на 4-5 минута, разказа спасителят. Много от преминаващите са спрели да помагат, както българи, така и международни шофьори. Едно от момчетата е започнало веднага да спира движението в двете посоки, докато дойде полицията. Вратите са били залостени. Хората са успели да отворят вратата отдясно и да извадят двама от пътниците. Едното момче е било затиснато с предницата.

"Застанах до момчето и му казах "Дишай бавно, кажи ми имената си”. Това момче, което беше починало, то беше в много тежко състояние. Много хора се включиха и тук трябва да благодаря на всички. Каквото можахме успяхме да направим. Вчера осъзнах какво съм направил”, сподели още Теди Джорджо.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов