Преподаватели от ВТУ гостуваха на полските си колеги в Бяла Подляска

Животът

23-09-2015, 13:11

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проф. д-р Д. Цонкова спечели купата на президента на Международната федерация по спортна кинетика

Преподавателите проф. д-р Димитринка Цонкова и проф. д-р Людмил Петров от катедра „Теория и методика на физическото възпитание” гостуваха във Факултета по физическо възпитание и спорт в Бяла Подляска (Полша) към Спортната академия „Йозеф Пилсудски” във Варшава. Програмата на тяхното посещение беше наситена с разнообразни академични активности и допринесе за разширяване на контактите с колеги от различни страни.
Освен в дейностите по програма Еразмус+, проф. д-р Д. Цонкова и проф. д-р Л. Петров участваха в два научи форума: 13th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE OF SPORT KINETICS -SPORT AND EXERCISE FOR HEALTH AND QUALITY OF LIFE) и 6th CONFERENCE – COORDINATION ABILITIES IN PHYSICAL EDUCATION, SPORTS AND REHABILITATION заедно с представители от Полша, Русия, Хърватска, Молдова, Турция, Индия, Казахстан и др.
Успоредно с конференциите се проведе и състезание по ринго (традиционен спорт на Полша) - 8 th INTERNATIONAL RINGO PROFESSORS COMPETITION, където мериха сили спортни и медицински специалисти от няколко страни. Достойно беше представянето на единствените българи в турнира: Проф. д-р Д. Цонкова зае първото място при дамите и спечели купата на президента на Международната федерация по спортна кинетика, а проф. д-р Л. Петров завоюва трето място при мъжете.
Представителите на катедра ТМФВ към Педагогическия факултет имаха и среща със зам.-ректора на Спортната академия проф. дн Йержи Садовски. Той лично им демонстрира работата на част от апаратурата в центъра за научни изследвания към факултета в Бяла Подляска, който е построен по негова идея и със средства по европейски проект. Оборудван с изключително модерна техника, този център дава широки възможности за диагностика в областта на спорта и спортната медицина като издига качеството на обучение на студентите от всички специалности: Физическо възпитание, Туризъм и рекреация, Спорт, Козметология и Физиотерапия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов