Стоян Стоянов отнесе голямата награда на народните борби в Първомайци

Животът

27-09-2015, 14:30

Снимка:

пресцентър ПП ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Стоян Стоянов е носител на голямата награда от третото издание на народните борби в Първомайци. След като пребори конкуренцията, в категория над 70 кг., борецът метна на врата си агне, осигурено от кандидатите за кметове и съветници на ГЕРБ. Брат му, Никола Стоянов пък победи в категорията до 70 кг и спечели другата голяма награда- уикенд във ваканционно селище „Балканъ”, осигурена от комплекс „Амбарица”.

За трети път Първомайци е домакин на своеобразния празник на борбата, като основен организатор е Евгени Бузов. Турнирът бе подкрепен от фирми от региона и общинската структура на ГЕРБ. Третото издание на народни борби Първомайци 2015 бяха под патронажа на кандидата за кмет на общината Добромир Добрев и кандидата за трети кметски мандат в селото Ясен Янков.
Трийсетина момчета и младежи се записаха за преборванията, а особена атракция бяха и двете девойки, престрашили се да излязат на алая. След много оспорвана борба по-дребничката Аделина Момъкова, която е републикански шампион, успя да надвие Елица Петкова. Съдии на срещите бяха треньорът на клуба по борба Никола Ганев и една от легендите на спорта в Горна Оряховица - Стойчо Христов.
Децата се сбориха в три категории, като сред всички се открои талантът на Николай Момъков, който според треньорите е бъдещата голяма звезда на клуба. За всичко хлапета Ясен Янков подари торта и лакомства.
Голямата атракция на алая беше финалът между Галин Ангелов и Никола Стоянов в кат. до 70 кг. Двете момчета имат републикански титли в актива си и са най-доброто, с което разполага клубът по борба в момента. Те направиха зрелищна и много оспорвана борба, която се реши след две продължения. В крайна сметка победата бе присъдена на Никола.
При най-тежките Стоян Стоянов не срещна особена съпротива от Стилян Красимиров и нарами агнето, подарено му от кандидата за общински кмет Добромир Добрев.
Специална награда имаше за двете момичета – Аделина Момъкова и Елица Петкова, връчена им от издателя на вестник СЕДМИЦАТА и девети в листата на ГЕРБ Димитър Николов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов