Даниел Панов бе подкрепен от Катерина Евро и Мария Статулова

Мисия

28-09-2015, 14:46

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обичаните актриси бяха впечатлени от растежа на Старата столица

Даниел Панов бе приятно изненадан от Катерина Евро и Мария Статулова. Доскорошният градоначалник и настоящ кандидат за кмет на община Велико Търново от ГЕРБ получи подкрепа от обичаните от цяла България актриси. Катерина Евро и Мария Статулова останаха впечатлени от просперитета на старата българска столица през последните четири години. Те пожелаха на Даниел Панов успех и изразиха увереност, че и в следващия мандат видимите резултати във Велико Търново и населените места от общината ще продължат да бъдат създавани.
Особено интересен за Катето Евро и Мария Статулова бе Мултимедийният посетителски център „Втора българска държава”. Той е единственият в страната и е създаден по идея на Даниел Панов след успешно реализиран европейски проект за нови атракции и подобряване на туристическата инфраструктура. Мултимедийният посетителски център отвори врати през 2012 г. и оттогава досега предизвиква силен интерес в гостите на Велико Търново от страната и чужбина.
Катерина Евро и Мария Статулова разгледаха обстойно експозиционните зали в интерактивния туристически обект. Ролята на екскурзовод пое Даниел Панов. Той показа на гостенките на старопрестолния град забележителните скулптурни фигури на царете Иван Асен II и Калоян, Балдуин Фландърски, Патриарх Йоаким I и други бележити българи от епохата на Второто българско царство.
Кандидатът за кмет на община Велико Търново разкри, че вече има проект за разширяването на Мултимедийния туристически център с още два етажа, или около 1000 квадратни метра. Даниел Панов обясни, че идеята е в бъдещите експозиционни зали да бъдат изложени фигури и експонати от останалите периоди от българската история. Проектът ще търси финансиране от европейските програми в настоящия планов период.
Музеят ала Мадам Тюсо има своята важна роля за постоянния ръст на туристи в старопрестолния град. Въпреки трудните години и негативната в глобален план тенденция във всяка от последните четири години гостите на Велико Търново се увеличават средно с 10%. В периода 2011-2015 г. старата столица и общината се утвърдиха като европейски туристически център с близо 1 милион посетители на година. 14 милиона лева са вложени в реставрация на исторически забележителности, нови атракции и подобряване на туристическата инфраструктура в мандат 2011-2015 г., когато кмет на община Велико Търново бе Даниел Панов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов