20 лица са поискали данни от РИОСВ по Закона за достъпа до информация

Велико Търново Лайф

28-09-2015, 15:14

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Търсената информацията е свързана с данни от мониторинга на околната среда и програми в защитени зони

Днес e Международният ден на правото да знам. Традиционно инспекцията отчита своята работа, свързана с достъпа на граждани, фирми и институции до екологична информация, използвайки механизмите на Закона за достъп до обществена информация.
Общо 20 са постъпилите заявления за достъп до информация от началото на годинатa и всички са получили информация. От поискалите информация по ЗДОИ един е гражданин, останалите заявления са от фирми, общини и институции. Търсената информацията, запазва   тенденцията от 2014 година и е свързана с данни от мониторинга на околната среда, справки за постъпили инвестиционни предложения, планове и програми в защитени зони по НАТУРА 2000, резултати от контролната дейност и издадени административни актове.
Съгласно Закона за достъп до обществена информация и Закона за опазване на околната среда, всеки гражданин има право на достъп до информация за състоянието на компонентите на околната среда и факторите, които могат да им окажат въздействие. Инспекцията предоставя информация, свързана с работата на институцията на своята интернет страница – www.riosvt.org. Базата от данни се актуализират своевременно.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов