Горна Оряховица посреща лекоатлети от цялата страна за мемориалния пробег „МИКИ”

Спорт

29-09-2015, 10:13

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Състезанието се организира от местните клубове със съдействието на Община Горна Оряховица и БФЛА

Състезатели от цялата страна ще застанат на старта на Лекоатлетическия шосеен пробег-мемориал „Димитър Велиславов Димитров – МИКИ”, който ще се проведе на 10 октомври (събота) в Горна Оряховица.

Състезанието се организира от лекоатлетическите клубове в града със съдействието на Община Горна Оряховица и БФЛА.

Шосейният пробег ще се проведе със старт – финал – пл. „Георги Измирлиев” пред сградата на Общината.

Официалното откриване на състезанието е насрочено за 10.00 часа. Началото на надпреварата ще бъде дадено в 10.15 ч. с масов старт на деца от последна възрастова група в детските градини и ученици от 1 до 4 клас. Те ще пробягат разстоянието от 150 м. от СОУ „Вичо Грънчаров” до сградата на Общината.

Същинското състезание включва малка обиколка с дължина 600 м. и голяма обиколка - 1 600 м. Малката обиколка ще бъде по маршрут: пл. „Георги Измирлиев”, ул. „Св. Княз Борис І”, ул. „Елена Грънчарова”, ул. „Георги Измирлиев”, „Цар Освободител” и финал пред сградата на Общината. Състезателите, които ще бягат в голямата обиколка ще преминат по маршрут от пл. „Георги Измирлиев” по ул. „Св. Княз Борис І”, ул. „Георги Измирлиев”, ул. „Цар Освободител” и финалът отново ще бъде пред сградата на Общината.

Награждаването на победителите ще се извърши пред сградата на Община Горна Оряховица.

Провеждането на лекоатлетическия пробег, налага промени в организацията на движение. От 9.30 ч. до приключване на мероприятието ще бъде затворена за движение на автомобили централната градска част, както и улиците, от маршрутите на пробега. Заради провеждане на състезанието от 10.00 ч до приключването му, организаторите на пробега и Община Горна Оряховица умоляват гражданите да не паркират автомобилите си по ул. „Георги Измирлиев” от пресечката й с ул. „19-ти февруари”, до пресечката й с ул. „Цар Освободител”.

Организаторите на състезанието и Община Горна Оряховица поднасят своите извинения на гражданите за причинените неудобства.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)